Voor verhuur, verkoop of opslag van winterbanden

Voor de veiligheid van u en uw gezin

 

In veel Europese landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Spanje en Portugal, zijn winterbanden net als in Nederland en België niet verplicht. Wel worden winterbanden aangeraden wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt. Dit advies wordt niet zomaar gegeven.

Er zijn wel 8 veiligheidsredenen waarom het raadzaam is winterbanden te monteren

  • Winterbanden zorgen onder alle gladde omstandigheden voor een sterk verbeterde grip.
  • Vanwege een speciaal rubbermengsel verhardt de winterband niet bij lagere temperaturen. Hierdoor behoudt u de grip en trekkracht in winterse omstandigheden.
  • Door de fijne lamellen in het profiel is er een betere afvoer van water en natte sneeuw. U heeft dan minder kans op aquaplaning, een betere wegligging in bochten.
  • Door de manier waarop de lamellen in de winterbanden zijn gevormd, vervormt het profiel bij het rollen van de band en worden de lamellen ‘grijpers’ die zich in de sneeuw vastzetten.
  • Winterbanden zijn net zo geluidloos en comfortabel als zomerbanden. Ze slijten, vanwege het speciale silicamengsel, niet sneller.
  • Gedurende de wintermaanden zijn winterbanden in diverse Europese landen, zoals Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en de Scandinavische landen verplicht.
  • Het rijden op winterbanden kost u eigenlijk niet veel extra. Uw zomerbanden slijten immers niet wanneer u op winterbanden rijdt.
  • Met winterbanden heeft u beduidend meer grip en minder slip dan wanneer u met uw zomerbanden over een nat, beijzeld of besneeuwd wegdek rijdt.

Koop of huur winterbanden

Bij Van der Pas Banden en Accu’s kunt u uw winterbanden in Heeswijk-Dinther huren of kopen. Winterbanden zijn niet alleen belangrijk als u op wintersport gaat. Steeds vaker zien autobezitters het belang van gebruik van winterbanden in eigen land in. Met winterbanden heeft u een betere grip op het wegdek en rijdt u dus veiliger. Heeft u niet de ruimte om uw zomer- of winterbanden te stallen, dan kunt u uw winter- of zomerbanden bij Van der Pas Banden en Accu’s opbergen.

Wilt u meer informatie of advies over het gebruik van winterbanden of onze bandenservice? Neem dan contact met ons op of kom een keertje langs.
Ons team helpt u graag verder.

Maandag tot Vrijdag : 08u00-12u00 & 13u00-18u00 - Zaterdag : 08u00-14u00 en op afspraak - Zondag : gesloten

Back to Top