Voor iedere ondergrond hebben wij 4x4-banden


Voor als u het uiterste uit uw SUV wilt halen

Een SUV-bestuurder besteedt veel aandacht aan zijn 4x4-banden. De maat, het merk en de profieldiepte bepaalt het weggedrag van uw auto. De meeste 4x4-banden hebben een radiale constructie. Dit betekent dat de 4×4-autoband soepeler is. Bij een lage spanning wordt de autoband in de lengte afgeplat. Hierdoor is het raakvlak van het profiel met de ondergrond groter, waardoor uw SUV een betere grip heeft op het terrein.

Deze autobanden hebben door hun speciale rubbersamenstelling een hoog rendement en zijn stiller op verharde wegen. De meeste SUV-banden zijn ook voorzien van een velg beschermrand die beschadigingen aan het wiel moeten voorkomen.

Voor de profielkeuze van uw 4×4-banden heeft u verschillende mogelijkheden

  • 100% wegprofiel. Wanneer u altijd op de openbare weg rijdt, kiest u voor deze 4x4-banden. U heeft dan wel geen tractie meer als u op een onverharde ondergrond rijdt.
  • 60% weg- en 40% terreinprofiel. Het All Terrain-profiel is dan voor uw SUV-gebruik de beste oplossing. U rijdt zo prima op de openbare weg en ook in de meeste terreinomstandigheden levert de band goede prestaties.
  • 30% weg en 70% terreinprofiel. Het MUD-profiel, een 4x4-band met een grofblokprofiel voor zware omstandigheden zoals dikke modder of een rotsachtige ondergrond, is dan het meest geschikt.
  • 100% terreinprofiel. Dit zijn 4x4-banden voor extreme omstandigheden en extreme terreinen. U kunt dan wel enkel met aangepaste snelheid op de openbare weg rijden.

Contacteer ons

Wilt u meer weten over de beschikbare 4x4-banden in Heeswijk-Dinther bij Van der Pas Banden en Accu’s? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Maandag tot Vrijdag : 08u00-12u00 & 13u00-18u00 - Zaterdag : 08u00-14u00 en op afspraak - Zondag : gesloten

Back to Top