Voor verhuur, verkoop of opslag van winterbanden

Voor de veiligheid van u en uw gezin

Waarom winterbanden?

Zomerbanden hebben onder een tempreratuur van 7°C  minder grip op de weg wat een langere remweg creert. Tevens blijven winterbanden door middel van een speciale rubberen samenstelling en andere profielopbouw langer elastisch en flexible ten opzichte van zomerbanden. Hierdoor bieden winterbanden meer grip op gladde, besneewude en bevroren wegen. Bij ons kunt u gemakkelijk uw winterbanden huren of kopen.

Kwalitatieve en veilige winterbanden

Bij Van der Pas Banden en Accu’s kunt u uw winterbanden in Heeswijk-Dinther huren of kopen. Winterbanden zijn niet alleen belangrijk als u op wintersport gaat. Steeds vaker zien autobezitters het belang van gebruik van winterbanden in eigen land in. Met winterbanden heeft u een betere grip op het wegdek en rijdt u dus veiliger. Heeft u niet de ruimte om uw zomer- of winterbanden te stallen, dan kunt u uw winter- of zomerbanden bij Van der Pas Banden en Accu’s opbergen.

De voordelen van winterbanden:

  • Winterbanden zorgen onder alle gladde omstandigheden voor een sterk verbeterde grip.
  • Vanwege een speciaal rubbermengsel verhardt de winterband niet bij lagere temperaturen. Hierdoor behoudt u de grip en trekkracht in winterse omstandigheden.
  • Door de fijne lamellen in het profiel is er een betere afvoer van water en natte sneeuw. U heeft dan minder kans op aquaplaning, een betere wegligging in bochten.
  • Door de manier waarop de lamellen in de winterbanden zijn gevormd, vervormt het profiel bij het rollen van de band en worden de lamellen ‘grijpers’ die zich in de sneeuw vastzetten.
  • Winterbanden zijn net zo geluidloos en comfortabel als zomerbanden. Ze slijten, vanwege het speciale silicamengsel, niet sneller.
  • Gedurende de wintermaanden zijn winterbanden in diverse Europese landen, zoals Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en de Scandinavische landen verplicht.
  • Het rijden op winterbanden kost u eigenlijk niet veel extra. Uw zomerbanden slijten immers niet wanneer u op winterbanden rijdt.
  • Met winterbanden heeft u beduidend meer grip en minder slip dan wanneer u met uw zomerbanden over een nat, beijzeld of besneeuwd wegdek rijdt.

Wilt u meer informatie of advies over het gebruik van winterbanden of onze bandenservice? Neem dan met ons op via telefoon, onderstaand formulier of kom een keertje langs. Ons team helpt u graag verder.

 

Maandag tot Vrijdag : 08u00-12u00 & 13u00-18u00 - Zaterdag : 08u00-14u00 en op afspraak - Zondag : gesloten

Back to Top